Top Ad unit 728 × 90

Офис столове в София и страната

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Офис столове

Опасни за здравето симптоми, от които ергономичният стол може да ви спаси



Днес, не е просто прищявка, да притежавате ергономични офис столове, както в офиса, така и в жилището, а нещо повече …

Много категории работници са податливи на заболявания от заседнал начин на живот – от обикновени мениджъри и счетоводители до ръководители на големи холдинги. Много хора знаят или са чували за тези заболявания, но не всеки им обръща достатъчно внимание. Но всеки служител в офиса имаше симптоми поне веднъж. Болки в гърба, шията, главоболие, замъглено зрение – познато, нали? Не всички, но половината от тези симптоми и последващи заболявания могат да бъдат предотвратени чрез правилния избор на стол.

Най-популярните заболявания са тези на гръбначния стълб. Както показва статистиката, над 80% от населението над 25 години страда от остеохондроза. Именно остеохондрозата, заедно със сколиозата, причиняват болки в гърба. И ако сколиозата – изкривяване на гръбначния стълб често се появява в детството, тогава остеохондрозата се проявява при постоянна заседнала работа. Режимът, в който работят преобладаващото мнозинство от предприятията, не насърчава активния начин на живот. А постоянното седене пред компютъра неминуемо води до разрушаване на ставите на гръбначния стълб. Ако не се предотврати, то поне удобната облегалка на компютърния стол ще помогне за смекчаване на последствията.

Изборът на седалка също е важен. Да погледнем отново статистиката. Разширените вени на ректума (хемороиди) засягат около 15% от възрастното население. Чести причини за заболяването са наднорменото тегло и заседналата работа, която придружава служителите в офиса, които пренебрегват активния начин на живот. Оттук идва и дискомфортът, който може да доведе до необходимост от операция, която все още не гарантира излекуване на болестта. Ето защо е необходимо първоначално да седнете на правилните столове със седалки, които предотвратяват хемороиди.

Появата на разширени вени зависи и от седалката. Производителите на фотьойли, които се грижат за здравето на своите служители, правят формата на предната част на седалката така, че да не се притискат съдовете на краката. Въпреки относително леките последици от разширените вени, използвайте възможността да поддържате здравето си. Освен това, ако проблемът с притискането на кръвоносните съдове се пренебрегва дълго време, това може да доведе до тромбоза. И това е първата причина за инфаркт или инсулт.

За съжаление, не всеки мениджър купува офис столове едновременно с бюра и монитори. Както знаете, очите трябва да са на едно ниво с монитора. Ако това правило бъде нарушено, тогава след осем часа работа очите бързо се уморяват, което причинява не само влошаване на зрението, но и често главоболие. И това в крайна сметка се отразява на ефективността на работата.

И така, какъв трябва да бъде компютърният стол за офис служители?

Първо, всички елементи на нашите най-добри офис столове имат ергономични облегалки и седалки, които отговарят на анатомичната форма на човешкото тяло. Това намалява напрежението върху гръбначния стълб, като елиминира неправилната позиция на тялото по време на работа.

На второ място, удебеляването на пълнителя в седалките на столовете изключва притискане на съдовете на краката и свързаните с тях заболявания.

И трето, многобройните настройки ще ви помогнат да настроите стола за всяко работно място и за всеки човек.


Инвестицията в добър, качествен и с много функции офис стол се възвръща във времето, под формата на по-добро здраве!


Източник: Iwomanbox.com


Проектът Ofis-Stolove.com има за цел да предостави различни модели офис столове и да направи така, че по-лесно да се упътите, що се касае за покупката на ново офис обзавеждане, да Ви улесни с направата на избор и да направи така, че да спестите, пазарувайки онлайн офис столове.
Опасни за здравето симптоми, от които ергономичният стол може да ви спаси Reviewed by Viseo on November 02, 2021 Rating: 5

No comments:

Форма за обратна връзка

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.